Catering:
Bent je op zoek naar goede catering met een live cooking experience? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Het eten wordt bereid met de verste ingrediënten en klaar gemaakt onder de ogen van jou en je gasten. Het geluid van houthakken, de warmte van het vuur en de geur van de rook zijn bij mij onderdeel van het recept. Alles gaat op open vuur. Afhankelijk van het aantal gasten richt ik de kookpunten in. Wees gerust, de groepsgrootte maakt mij niet zoveel uit. Voor elke groep kan ik wat betekenen en in overleg komen we tot hetgeen dat bij jouw behoefte aansluit. Tip: een groep van minimaal 10 is wel het leukste.
De catering kan zo uitgebreid als jezelf wilt en het budget toelaat. De basis is de hoofdmaaltijd uit de dutch ovens. Dat kan worden aangevuld met de pyron plate op de vuurton, bijgerechten zoals salades en broodjes. Tot volledige catering met drank. De instapprijs is ongeveer €35,- per persoon. De prijs spreken we van tevoren af om verrassingen achteraf te voorkomen.
Houd er rekening mee dat ik ongeveer drie uur nodig heb van het moment van aankomst tot het serveren van het eerste gerecht. Vaak red ik mij wel alleen op locatie, mocht er nog niemand zijn.
Workshops:
Wil je zelf aan de bak? Dat kan natuurlijk ook. Voor een vrijgezellenfeest, of een leuke dag met familie, of vrienden. Het is allemaal mogelijk. Ik vind het fantastisch om met mensen en met eten bezig te zijn. Afhankelijk van de behoefte maken we samen een passend programma. Ik verzorg de spullen en de ingrediënten, jij verzorgt de groep. Samen gaan we dan bereiden. De ingrediënten van de workshop bestaan onder andere uit:
- Een korte introductie;
- Uitleg van het kookgerei en wat we ermee gaan doen;
- Houthakken;
- Vuur maken (wedstrijdelement);
- Ingredienten snijden;
- Kokkerellen met dutch, ovens, koekenpannen, pyron plate;
- Gezelligheid met lekker eten en drinken.
Voor een workshop hanteer ik een maximale groepsgrootte van ongeveer 12 personen. Afhankelijk van de groep verdeel ik ze in teams. Elk team krijgt dan zijn eigen opdracht en recept. De duur van een workshop van begin tot eind is minimaal vier uur. Net als gewone catering, zijn hier ook tal van mogelijkheden en is dit aan te vullen met bijgerechten (koud, warm). Indien nodig kan ik ook een locatie regelen en drank. De startprijs is ongeveer €55,- pp. Daar zit inbegrepen een vier uur durende workshop met dutch ovens, incl de recepten, ingrediënten, hout. Aan het einde heb je kennis opgedaan over verschillende kooktechnieken, het voorbereiden van de gerechten, het inrichten van verschillende kookpunten en het maken van vuur.
Teambuilding:
Het workshopconcept leent zich ook prima voor een teambuilding. Vanuit mijn achtergrond bij defensie heb ik kennis en ervaring in verschillende groepsprocessen en leiderschapstechnieken. Is jouw team net samen? Heeft jouw team een nieuwe opdracht? Zijn er problemen binnen jouw team? Of wil je gewoon een leuke dag met jouw team? Daar kan ik wel wat mee, maar dan gaan we niet alleen koken. Het koken is dan slechts een middel om gesprekken te starten en tot jouw gewenste resultaat te komen. Naast het koken kunnen we ook andere elementen inbrengen. In een persoonlijk gesprek denk ik graag vrijblijvend met je mee.